Publicerad: måndag, 15 april, 2013 - 08:20, uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Torbjörn Eliasson jävig vid golfbeslut

Förre näringsministern, centerns Torbjörn Eliasson, var jävig när han år 2010 fattade två beslut om Ålands golfklubbs anhållan om att få bygga en golfbana på Stornäset i Kastelholm. Det anser justitiekanslern skriver Ålandstidningen. Orsaken till att Torbjörn Eliasson anses ha varit jävig är att hans son vid beslutstillfället var vice ordförande i golfklubben.

Fler Nyheter

Tre dömda för rattfylleri

Tre personer har blivit dömda till villkorligt fängelse för grovt rattfylleri och samtliga tre körde bil berusade i slutet av förra året.

Cannabisbrukare fick böter

Polisen gav natten till lördagen böter till en person som hade brukat cannabis. Polisen upptäckte personen då man fotpatrullerade på stadens krogar, där det i övrigt var lugnt.

Isarna är svaga

På Åland är isens kvalitet svag och varierande. Det skriver Västra Finlands sjöbevakningsstation på sin facebooksida.

Oro för att hästsjukdom sprids till Åland

Ett så kallat abortvirus har drabbat tre hästar i Stockholmsområdet och nu finns oro bland hästfolk på Åland att viruset ska spridas hit.

Förkastade åtal om sexuellt utnyttjande

Tingsrätten förkastade idag ett åtal för sexuellt utnyttjande där två personer stått åtalade, den ena alternativt för medhjälp till sexuellt utnyttjande vilket också förkastades.

Estland förebild i e-röstning

Valadministratör Casper Wrede
Den tredje mars sker Estlands parlamentsval, och för de runt 200 estlänningar som bor på Åland ordnar landskapsregeringen i samarbete med Estlands honorärkonsul ett tillfälle på måndagen den 25e februari där man går igenom processen för att e-rösta, det vill säga att rösta genom internet.

Seagram ville ha ersättning för dåligt vatten

Restaurang Seagram får avslag på anhållan om ett ekonomiskt krav från Föglö kommun med anledning av undermålig vattenkvalitet.

Rättelsyrkande om miljöbränsle avslogs

Den liberala stadsfullmäktigeledamoten Rauli Lehtinen lämnade in ett rättelseyrkande om att stan ska återta beslutet om att börja använda förnyelsebart bränsle i kollektivtrafiken.

Riksdagen godkände propositionen om Ålands ekonomi

Riksdagsledamot Mats Löfström
Idag godkände riksdagen i den första behandlingen propositionen om en ändring av självstyrelselagen angående Ålands ekonomi.