Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 augusti, 2017 - 05:55Uppdaterad: fredag, 25 augusti, 2017 - 06:02
  • Finansminister Mats Perämaa, liberal, lägger fram en andra tilläggsbudget för i år. Foto: Ulf Weman

Tilläggsbudget med företagsstöd

Ett tidigare utlovat investeringsstöd på 200.000 euro till Ålandskomposten, 39.000 euro för det fortsatta arbetet med kommunreformen och en bevillningsfullmakt om 770.000 euro för lånegarantier till jordbrukare i tillfällig ekonomisk kris. Det är några av de saker landskapsregeringen föreslår i sin andra tilläggsbudget för 2017.

Eftersom behovet av allmänt bostadsbidrag visat sig vara större än beräknat föreslår man att 271.000 euro till viks åt detta, och eftersom antalet klienter på skyddshemmet Tallbacken ökat äskar man om 41.000 euro mer för den verksamheten.
I tilläggsbudgeten föreslår man att Landskapets fastighetsverk ges fullmakt att sälja hyreshuset på Doppingvägen 5 i Mariehamn, Storklubbs sjöbevakningsstation i Föglö, rektorsbostaden vid Folkhögskolan i Finström och fastigheten Bergbacka i Jomala. Man föreslår också att Ålands golfklubb får ett arrendeavtal på 40 år istället för tidigare 25 år för marken i Kastelholm där de bedriver sin verksamhet.
Landskapsregeringen föreslår också en ny tillväxtfrämjande insats för stimulans av små och medelstora företags investeringar, och om det hör ni mer i Gomorron 07.15.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »