Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 januari, 2019 - 05:52
  • Nu ska en översättning göras. Arkivfoto.

THL-handbok uppdateras och översätts

Institutet för hälsa och välfärd – THL, meddelar Ålands Radio via sin publikationschef Maria Kuronen att handboken Turvallinen lääkehoito- trygg läkemedelshantering, kommer att uppdateras och samtidigt översättas till svenska.

THL ska i samarbete med organisationen SHM – Society of Hospital Medicine och med Fimea, som är ett läkemedelsämbetsverk som lyder under THL, se över vem som tar ansvar för en uppdatering av den nuvarande finska versionen av handboken och samtidigt göra en svensk översättning. På grund av att det är tidskrävande att få ihop experter kommer arbetet att göras nästa år, skriver Maria Kuronen till Ålands Radio.

I Ålands Radios nyheter i går berättade vi att handboken i dag inte finns på svenska och minister Wille Valve underströk att det leder till problem i vardagen och är ett oacceptabelt faktum som strider mot ett beslut av riksdagens justitieombudsman 2015. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström berättade att det inte är första gången handböcker och föreskrifter från THL inte översätts.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »