Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 mars, 2012 - 07:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Tempot höjs för samhällsreformen

Först ska en arbetsgrupp ta fram modeller för en samhällsreform, sedan ska de testas av ÅSUB innan en parlamentarisk kommitté får i uppdrag att komma med förslag på hur man ska gå vidare. -Målsättningen är att det här ska blir klart i år så att man sedan kan går vidare med den samhälls- och servicereform som vi skrivit in i regeringsprogrammet, säger kansliminister Gun-Mari Lindholm som i går arrangerade en diskussion med kommunerna om samhällsreformen. Den behövs, enligt regeringsprogrammet, eftersom befolkningsstrukturen kommer att förändras drastiskt inom 10-20 år. -Målsättningen är att garantera en likvärdig service för alla medborgare oberoende av var de bor, säger Gun-Mari Lindholm. En fortsättning på gårdagens möte blir regeringens besök i alla kommuner med början i skärgårdskommunerna nästa månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »