Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 november, 2011 - 08:08Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Taxfree på landskapsfärjorna?<br>Det vill Ålands framtid utreda

Möjligheterna att införa skattefri försäljning ombord på de landskapsfärjor som har ändhamn i riket bör utredas nästa år. Det tycker Ålands framtid i en budgetmotion i lagtinget. Tiden för att lämna in motionerna gick ut i går, och Ålands framtid, som också är i opposition i lagtinget efter att den nya regeringen tillträder, har lämnat in tio budgetmotioner. I dem föreslås bland annat också att landskapsregeringen vänder sig till Sverige för att informera om språkproblemen gentemot Finland och begär hjälp att bibehålla Åland enspråkigt svenskt. Frågan bör också tas upp med Finlands regering, anser Ålands framtid. Partiet vill också att det bildas ett kontaktcenter för alla invandrare där råd och hjälp ges. Ålands framtid vill också att kungsgårdarna säljs och räknar med en extra inkomst av det nästa år på en miljon euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »