Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 juli, 2012 - 13:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Talmän vill öka politiska intresset

Lagtingets talman Britt Lundberg deltog i fredags i ett talmansmöte i Cardiff i Wales. Mötet arrangerades för talmännen i de lagstiftande parlamenten inom EU. Talman Britt Lundbergs målsättning är att föra ut Ålands lagting bättre till allmänheten och att öka intresset för politik bland befolkningen för ett högre valdeltagande. Wales parlament har satsat på ett omfattande program där de invalda i parlamentet får medieträning och möjlighet att fördjupa sig på vissa områden. Britt Lundberg tänker sammanföra lagtingets personal med de ansvariga för utbildningen i Wales för ett samarbete. Britt Lundberg och Wales talman Rosemary Butler ska under fredagen även ha börjat planera ett gemensamt jämställdhetsprojekt mellan Åland och Wales. Målet är att engagera fler kvinnor inom olika sektorer i samhället.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »