Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 maj, 2017 - 11:52Uppdaterad: onsdag, 10 maj, 2017 - 12:33
  • Jomalafullmäktige höll möte i går. Arkivfoto från ett tidigare möte: Jessica Shanthi Säll.

Svenskastöd diskuterades i Jomala

Allt fler dagisbarn i Jomala med annat modersmål än svenska behöver språkstöd. För tre år sedan var det sju barn som behövde stöd i svenska och beräknat antal för 2017 är 23-27 barn.

Fullmäktige har tidigare godkänt anslag för en specialbarnträdgårdslärare på halvtid, men med tanke på det ökade behovet av språkstöd beslöt man på sitt möte i går att en heltidsbefattning inrättas istället.
Fullmäktige diskuterade också Ålands förvaltningsdomstols beslut om att riva upp detaljplanen för en fastighet i Gölby med motiveringen att det krävs en generalplan för området som är tänkt att användas för småindustri.
- På måndag tar styrelsen ställning till om vi ska överklaga till Högsta förvaltningsdomstolen och flera i fullmäktige tycker att vi ska göra det, säger kommundirektören John Eriksson.
Fullmäktige godkände också bolaget Skarp Holdings anhållan om att få köpa 200 meter mark i Möckelö by för 3000 euro. I nuläget är området gata till bolagets tomt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »