Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 oktober, 2012 - 08:53Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Svensk-åländsk vänförening bildad

I går bildades i Sveriges riksdag en svensk-åländsk parlamentarisk vänförening. Ett tiotal personer från både Sverige och Åland deltog i mötet. Åland representerades av talman Britt Lundberg som gav en historisk bakgrund till den åländska självstyrelsen och den betydelse som Sverige har haft och har för Åland. Kultur, handel, kommunikation och utbildning var några av de frågor som diskuterades när vänföreningen bildades. Med vid mötet var också Sveriges generalkonsul på Åland Ingrid Iremark som informerade om "svenskkolonin" på Åland. Centerriksdagsledamoten Per Lodenius valdes till ordförande och moderate riksdagsledamoten Bino Drummond till sekreterare för den svensk-åländska parlamentariska vänföreningen. I morgon fredag besöker en grupp ledamöter från Sveriges riksdag Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »