Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 september, 2012 - 07:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Svårt för unga nyföretagare<br>att få lån vid starten

Det kan vara svårt att komma igång med sitt nya företag, speciellt om man är ung och saknar eget kapital. Linda Karlsson är designer och driver en butik där hon säljer sina egna kläder. Hon arbetade på färja vid sidan av för att finansiera starten av sitt företag. -I och med att jag gör allting själv hade jag kanske behövt pengar att leva på under tiden som jag sydde upp den första kollektionen, säger Linda Karlsson. Näringsminister Fredrik Karlström vill inte återinföra det gamla starta-eget-bidraget, men säger att det finns möjlighet att få lån med lägre krav på säkerhet genom den statliga finansiären Finnvera. I gengäld blir lånet lite dyrare. Linda Karlsson tycker att det är viktigt att man som egenföretagare står på egna ben, men hon anser att det skulle underlätta om informationen om det stöd som finns vore mer lättillgänglig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »