Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juni, 2012 - 17:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Svårt att få bostad efter husskada

Det kan vara svårt att snabbt få hjälp med boende om ens hus blir allvarligt skadat, vid till exempel brand eller vattenskada. Det har familjen Husseinov fått erfara. Huset som de hyrde i Eckerö brann nämligen ner förra veckan. Först bodde de på en camping och nu får de i en månad bo på ett äldreboende med sina två barn. – Vi letar febrilt efter ett nytt hus att hyra, säger mamman Jaana Husseinova, som också berättar att de hade en hemförsäkring.Eckerö kommun uppger att det kan vara svårt att vaska fram tillfällig bostad med kort varsel. Kommunen har 26 lägenheter och alla är uthyrda. Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag säger att de inte kommenterar enskilda fall, men att man försöker hjälpa till så gott man kan och att man ersätter merkostnader för boende. – Den drabbade ska även själv söka det boende man önskar ha, säger skadechef Maria Sarling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »