Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 januari, 2013 - 16:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Svar om vårjakten hemligt

Landskapsregeringen har ytterligare en gång inför EU-kommissionen fått förklara den återinförda vårjakten på ejder. Ett svar på kommissionens så kallade formella underrättelse sändes förra veckan. Vad landskapsregeringen svarat är hemligstämplat tills ärendet är avgjort, detta eftersom det anses som en förhandling innan det eventuellt kan hamna i EG-domstolen. Det var i mars förra året som EU-kommissionen tog tag i frågan om vårjakten på sjöfågel, efter att landskapsregeringen återinfört vårjakt på ejder våren 2011. I fall inte EU-kommissionen är nöjd med landskapsregeringens förklaring avger man ett så kallat motiverat yttrande som landskapsregeringen får svara på. Först efter det kan ejderjakten bli en domstolsfråga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »