Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 december, 2023 - 12:00Uppdaterad: onsdag, 13 december, 2023 - 15:31
  • Susann Simolin blir ny fredsdirektör. Pressbild.

Susann Simolin återvänder till fredsinstitutet och blir direktör

Susann Simolin efterträder Sia Spiliopoulou-Åkermark som direktör för Ålands fredsinstitut. 

– Det ska bli intressant och spännande att få möjligheten att leda fredsinstitutet. Vår inriktning på självstyrelse, minoriteter, demilitarisering och neutralisering är väletablerad och jag vill fortsätta att vidareutveckla vårt arbete, säger Susann Simolin i ett pressmeddelande. 

Simolin har tidigare arbetat på fredsinstitutet som informationsansvarig och forskare men har närmast varit tjänstledig för doktorandstudier i statsvetenskap vid Åbo akademi. 
– Det har varit en positiv process med många duktiga sökanden och vi är nu glada att kunna meddela att vi inom kort har en ny direktör på plats, säger styrelseordförande Roger Nordlund i pressmeddelandet. 

Susann Simolin tillträder sin tjänst officiellt i mitten av februari men börjar sätta sig in i direktörsrollen i januari 2024. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »