Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 februari, 2023 - 14:27Uppdaterad: torsdag, 16 februari, 2023 - 14:28

Styrelseordföranden om förslaget att slopa Sunds nämnder

Orsaken varför Sunds kommunstyrelse avslår motionen om att slopa och göra om kommunens nämnder är att ett likadant förslag behandlats förut denna mandatperiod och då förkastades av kommunfullmäktige.

Det säger Mats Ekholm, ordförande för kommunstyrelsen i Sund. Ålands Radio berättade tidigare i veckan att Sunds kommunstyrelse föreslår att kommunfullmäktige ska avslå en motion om att reformera kommunens beslutsorganisation. Kommundirektören Andreas Johansson ansåg i sin beredning inför mötet att styrelsen skulle godkänna motionen. Men kommunstyrelsen gick alltså emot kommundirektörens förslag.
- Förslaget avslogs av fullmäktige förra gången ärendet var uppe. Jag vet inte vad som skulle ha ändrat till den här gången, varför det inte skulle avslås. För mig är det dock inte en stor fråga, jag har ingenting emot en reform, säger Mats Ekholm.
Sunds kommunfullmäktige behandlar ärendet på tisdag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »