Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 februari, 2024 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 20 februari, 2024 - 16:44

Strejkvarslet i skärgårdstrafiken avblåst

Det blir ingen strejk i skärgårdstrafiken. Facken och Nordic Jetline har nått en överenskommelse. 

– Vi har förlängt avtalen med två år. Jag kan inte säga desto mer men det finns en del småjusteringar i avtalen. Vi är nöjda, säger Johan Ramsland på Skeppsbefälsförbundet. 

Också Oskar Berndtsson, direktör på Nordic Jetline, är nöjd över de nya avtalen. 

–Jag är jättenöjd att avtalet fortsätter som förut. Facken hade förberett sig väl med ett utkast som vi godkände, säger han. 

Berndtsson hoppas nu på arbetsro och säger att bolaget har ett par tuffa månader bakom sig. 

 – Det var inga konstigheter och inget att förhandla om från första början. Nu har vi långa avtal framför oss och vi kommer att göra vårt bästa för att trafiken ska fungera bra och vår personal ska må bättre, säger han. 

Det var i förra veckan som Finlands Sjömans-Union, Finlands Skeppsbefälsförbund och Maskinbefälsförbundet varslade om strejk. Ifall parterna skulle ha misslyckats med att komma överens om ett nytt avtal hade en strejk brutit ut den 1 mars. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »