Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 december, 2011 - 06:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Strejk på Skarven, ersätts av Knipan

Trafiken på Föglölinjen med m/s Skarven ställdes in i morse. Orsaken var att landskapsregeringen har infört ett nytt arbetsschema som innebär att färjan ska ha fyra i stället för fem mans besättning. Det försämrar säkerheten ombord anser Sjömansunionen som därför inte låter sina medlemmar arbeta på Skarven. Landskapsregeringen menar att man enligt Trafiksäkerhetsverkets certifikat har rätt att köra Skarven med endast fyra besättningsmän i stället för som tidigare fem. I stället för Skarven på Föglölinjen har landskapet satt in m/s Knipan som från i morse gått i trafik mellan Långnäs och Överö. Men från klockan 13.15 går Knipan på Föglölinjen mellan Svinö och Degerby, och det med normal tidtabell med första avgång klockan 13.15 från Svinö.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »