Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 april, 2020 - 11:34Uppdaterad: torsdag, 23 april, 2020 - 11:51

Med största sannolikhet blir det inget Alandia cup

Med tanke på riksregeringens besked under onsdagen om att evenemang med fler än 500 personer förbjuds, känner Alandia cup att det inte finns någon möjlighet att arrangera turneringen i juni.

- Vi har tittat hur vi ska förhålla oss, men det är svårt då vi är ett evenemang med fler än 500 personer, säger IFK Mariehamns föreningschef Thomas Fonsell.

Det kan bli väldigt stora konsekvenser för föreningen IFK Mariehamn om Alandia cup helt uteblir i år, som är en av Finlands största barn- och ungdomsturneringar. Om turneringen helt uteblir kan det leda till stora ekonomiska konsekvenser.

- Det är tungt, vi har redan haft personal permitterad. Men det räcker inte. Vi jobbar med alternativa budgetar, men hur vi än bär oss åt känns det som att sista raden börjar med ett långt minusstreck, avslutar Fonsell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »