Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2011 - 07:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Storskarven äter mört

Ny forskning visar att storskarvens föda i huvudsak består av mört och tånglake och i betydligt mindre utsträckning av abborre, spigg och andra fiskarter. Det visar en undersökning som gjorts av forskare vid Tvärminne Zoologiska station i Finlands sydvästra skärgård. Tidigare har storskarven ofta beskyllts för att i huvudsak fånga abborrar, men den nya undersökningen tyder på nånting helt annat. Marko Reinikainen är chef för Tvärminne zoologiska station, och enligt honom är det inte uteslutet att storskarven kan betraktas som ett nyttodjur, eftersom den äter skräpfisk som mört. -I dag ger samhället bidrag för att få folk att fånga skräpfisk. Så det vore skäl att utreda skarvfrågan lite bättre innan man börjar reducera stammen. Annars kan situationen i Östersjön bli ännu sämre när det gäller övergödningen, säger Marko Reinikainen till svenska Yle.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »