Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 april, 2023 - 16:47Uppdaterad: tisdag, 11 april, 2023 - 18:02
  • Finansminister Roger Höglund (C) och finanschef Conny Nylund. Foto: Tomas Tornefjell.

Stöd för oljepannor och jordbruket i ny tilläggsbudget

Idag presenterade Ålands landskapsregering sitt förslag till första tilläggsbudget för år 2023.

Finansminister Roger Höglund (C) säger att det är ett förslag som andas förändring och framtidstro. Roger Höglund lyfter bland annat fram att evenemangsstödet ur Paf-medlen ökas med 100.000 euro samt en temporär höjning av bostadsbidraget.

-Vi föreslår också att anslaget för utbyte av oljepannor utökas med 210.000 euro, vilket torde räcka till att byta ut 70 gamla oljepannor, säger Roger Höglund.  
Ett statligt finansierat temporärt kostnadsstöd för jordbruket och vattenbruket på en miljon euro finns också med i förslaget till första tilläggsbudget för år 2023.    

- Det stödet betalas för att partiellt kompensera för konsekvenserna av höjningen av priset på gödselmedel och el och för att trygga försörjningsberedskapen, säger Roger Höglund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »