Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 maj, 2022 - 16:25Uppdaterad: tisdag, 3 maj, 2022 - 16:28

Stigande matpriser är ett orosmoln

- De stigande matpriserna märks nu tydligt på bland annat fisk, nötkött och kaffe, säger Sparhallens vd Dan-Johan Dahlblom.

Han har ännu inte sett någon tendens till ett ändrat köpbetende på grund av prisökningarna.

- Det konsumenterna tenderar att dra in på när priserna stiger, som dyra ostar och exklusivt kött, är inte grunden i vårt sortiment, så vi märker inte om kunderna väljer bort dyrare mat, säger Dan-Johan Dahlblom.

Bengt Winberg som är vd för S-market på Åland tror att livmedelspriserna kommer att stiga med 10-12 procent på årsbasis. Niklas Lampi, vd för Mathias Eriksson säger att deras stigande inköpspriser och de höjda elpriserna direkt påverkar butikspriserna.

- Vi har inte märkt av något ändrat köpbeteende ännu, men kunderna har en del synpunkter på matpriserna, säger Niklas Lampi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »