Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 juni, 2018 - 16:47Uppdaterad: tisdag, 19 juni, 2018 - 17:03
  • Flera kriterier ska uppfyllas för att ett beslut om skyddsjakt kan fattas, säger Camilla Gunell. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Ett steg närmare skyddsjakt

Något beslut om skyddsjakt på varg är inte fattat. Det säger näringsminister Camilla Gunell, socialdemokraterna.
Landskapsregeringen inledde i eftermiddags diskussioner om skyddsjakt på den varg som troligen rev ett får i Samuelstorp i Hammarland, men kom inte fram till något beslut.

Enligt ministern bör flera kriterier vara uppfyllda innan man kan bevilja skyddsjakt och praxis i Finland är tre händelser. Att en incident har konstaterats kan således tolkas som att Åland är ett steg närmare skyddsjakt, men att bevisföringen ännu väger för lätt.
Camilla Gunell betonar att det är viktigt att medborgare och djurhållare fortsätter att rapportera in misstänkta skador så fort som möjligt till landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »