Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 augusti, 2022 - 12:48Uppdaterad: tisdag, 23 augusti, 2022 - 14:45
  • Rederi Ab Eckerö visar förbättrat resultat.

Starkare siffror för Eckerökoncernen

Rederiaktiebolaget Eckerö redovisar ett förbättrat resultat för det andra kvartalet jämfört med samma tidsperiod ifjol.

Rörelseresultatet landade på 1 miljon euro, jämfört med -2 miljoner euro i fjol. Omsättningen ökade från 27,2 miljoner euro till 50,9 miljoner euro. Räkenskapsperiodens resultat är -0,2 miljoner euro, jämfört med -1,0 miljoner euro för det andra kvartalet 2021.
- Vi upplever de högsta bränslekostnaderna vi någonsin sett och det gör att resultatet inte är så gott som det kunde vara, säger vd Björn Blomqvist.

Att resandet kommit igång efter att de pandemirelaterade reserestriktionerna upphävts syns tydligt – under årets andra kvartal ökade antalet passagerare med nästan en halv miljon jämfört med det andra halvåret 2021 och låg på nästan 730.000.

Men på grund av det höga bunkerpriset tillsammans med den svaga kronan, en stor nedgång i statliga stöd och det negativa finansiella nettot har den ökade omsättningen inte haft större positiv påverkan på koncernens resultat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »