Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 augusti, 2021 - 14:39Uppdaterad: onsdag, 11 augusti, 2021 - 17:27
  • Stafettkarnevalen 2018. Foto: ÅRTV

Stafettfester inhiberas i riket men inte på Åland

Stafettfesterna i riket inhiberas medan planeringen av stafettfesten på Åland fortgår, det meddelade Stafettkarnevalens arrangörer på sin hemsida tidigare i veckan.

Arbetsgruppen för de lokala arrangörerna i i Esbo, Vasa och Åbo beslöt enhälligt att ställa in de planerade stafettfesterna som skulle ersätta den inhiberade Stafettkarnevalen.

”Med tanke på såväl elevernas, lärarnas, de frivilligas samt deras familjers säkerhet måste detta tråkiga beslut göras”, skriver de på Stafettkarnevalens hemsida.

Men planen är fortsättningsvis att en lokal stafettfest ska äga rum den 13 september på Åland. Den lokala arrangören är IFÅland friidrott och styrelseordförande Lucas Mattsson säger att de följer med läget och är redo att ställa in ifall situationen kräver det.

-Situationen på Åland är lite annan främst eftersom det är så mycket mindre skala än vad de hade tänkt sig på fastlandet, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »