Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 augusti, 2021 - 06:44Uppdaterad: fredag, 20 augusti, 2021 - 08:02
  • Lucas Mattsson är ordförande för IF Åland friidrott som flyttar fram Stafettfesten.

Stafettfesten flyttas fram

Stafettfesten Åland, som skulle äga rum den 13 september på Baltic friidrottsarena, ställs in.

Arrangören IF Åland friidrott flyttar fram evenemanget till våren. Detta ”på grund av den stora osäkerhet som råder både med smittläget och färdigställandet av löparbanorna”, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Initialt var tanken att flera stafettfester runtom i landet skulle ersätta vårens inställda Stafettkarnaval. Arrangörerna i riket meddelade i förra veckan att samtliga planerade stafettfester där ställs in och nu har alltså IF Åland Friidrott fattat samma beslut.

”Vi har följt med smittläget noggrant och eftersom det såg ljusare ut på Åland valde vi ändå att jobba vidare, men kring skolstarten blev vi kontaktade av några skolor som meddelade att det fanns en oro kring evenemanget och som önskade att festen skulle flyttas fram till sin vanliga tidpunkt på våren. Oron är naturligtvis befogad och vi väljer därför att flytta fram evenemanget, säger Lucas Mattsson, ordförande för IF Åland friidrott, i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »