Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 februari, 2023 - 22:00Uppdaterad: fredag, 17 februari, 2023 - 05:50

Stadsstyrelsen sa ja till demens-center

Stadsstyrelsen vill gå vidare med planerna på ett demenscenter vid Trobergshemmet i Mariehamn.
En enig stadsstyrelse föreslår inför fullmäktige att det ska göras en förstudie kring projektet. Det står klart efter torsdagens möte.

Stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman (Lib) säger att förstudien görs för att man ska kunna titta närmare på vilka behov som finns och för att man ska kunna utreda de byggnadstekniska förutsättningarna.

   -Vissa delar kan förverkligas på ganska kort tid, men andra delar av projektet kan kräva stadsplaneändringar. Det säger Ingrid Zetterman.

Stadsdirektör Arne Selander skriver i sitt förslag att stadsstyrelsen föreslår inför stadsfullmäktige att fullmäktige beslutar att planering för byggnation och drift av ett äldrecentrum samt byggnation av ett demenscenter i staden sker i egen regi, utifrån äldreomsorgsnämndens förslag att det ska bli ett äldrecenter i Trobergshemmets kvarter.

Arne Selander föreslår även att fullmäktige beslutar att det ska inledas en förstudie.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »