Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 september, 2012 - 12:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Stadsfullmäktige spikade<br>stora omorganiseringen

Stadsfullmäktige sa i går kväll ja till den stora omorganiseringen av stadens förvaltning som innebär att 14 tjänster dras in och tio nya inrättas. Beslutet innebär bland annat att följande tjänster dras in: kulturchef, fritidschef, ungdomschef, hamn- och säkerhetsdirektör, teknisk chef, markchef och redovisningschef. Bland de nya tjänsterna finns räddningschef, samhällsteknisk chef, webbmaster, ledare för köks- och städpersonal, utbildningschef, kulturkommunikatör och kulturledare. Socialdemokraterna röstade emot förslaget och ville ha en biblioteksledare i stället för en kulturkommunikatör. Stadsfullmäktiges ordförande socialdemokraten Christian Beijar är kritisk till beslutet som är en följd av den nya förvaltningsstadga som infördes i januari i år. -I vissa fall sker det en alltför långtgående delegering av makten från de folkvalda till förvaltningscheferna, säger Christian Beijar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »