Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 juli, 2019 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 17 juli, 2019 - 17:57
  • Högskolepraktikant Mathias Björkman och Miljösamordnare Ulf Simolin Foto: Dinah Ahl

Stadens resvaneundersökning ska lyfta fram brister

En resvaneundersökning som ska lyfta fram brister inom den hållbara transporten utförs just nu av Mariehamns stad bland deras anställda.

Detta för att man vill ha större insikt i hur hållbart de anställdas resande är samt för att på samma gång få insikt i var den hållbara transporten på Åland brister.

Vi vill kunna öka på den hållbara transporten inom bland annat gång- och cykelvägar samt inom kollektivtrafiken, säger miljösamordnare Ulf Simolin på Mariehamns stad.

Enkäten är den andra i raden av liknande undersökningar utförda av Mariehamns stad. I höstas utförde man en undersökning gällande grundskoleelevers skolväg. Högskolepraktikanten Mathias Björkman står bakom sommarens resvaneundersökning som är öppen till och med måndagen den 5 augusti klockan 12.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »