Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 februari, 2012 - 17:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Staden vill spara och effektivera

Sälj fastigheter som staden själv inte använder, slå ihop Uncan och Tvärsan och flytta ut Medis från nuvarande hus vid Bussplan till andra skolutrymmen som är lediga kvällstid. Det är några förslag till besparingar som stadsstyrelsen ska ta ställning till i morgon. Förslaget som stadsdirektör Edgar Vickström har lagt bygger på den budget som stadsfullmäktige godkände i december. Målsättningen är att spara minst 800.000 euro i år och att sänka budgetramarna för de kommande åren. Som alternativ för att uppnå motsvarande ekonomiska effekt nämns minskad servicenivå eller höjd kommunalskatt. Bland de fastigheter som staden kan säljas finns ÅCA-huset, Doktorsvillan, Mariepark och lärarbostäderna i Strandnäs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »