Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 maj, 2022 - 17:14Uppdaterad: tisdag, 17 maj, 2022 - 17:19

Staden vill ha fler leverantörer av it

- Det är inte så att vi är fast i ett beslut där vi ska avsluta samarbetet med Åda, det stadsstyrelsen säger är att man behöver diskutera hur ett eventuellt samarbete ska se ut, säger stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman (Lib).

Stadsstyrelsen diskuterade i går stadens fortsatta samarbete med Åda Ab.
Ingrid Zetterman förklarar att staden ser ett behov av att få in en mångfald av leverantörer då Åda inte kommer att kunna leverera all it-service en kommun behöver, vilket inte heller är meningen.

- Just nu är vi den enda kommunen på Åland som har haft all it uppköpt från Åda och vi vill diversifiera vårt leverantörsutbud, säger Ingrid Zetterman.

I ärendets beredning presenterades tre alternativ för stadens framtida it drift. Att bygga upp en egen it avdelning, att fortsätta köpa all it från Åda eller att konkurrensutsätta och upphandla de tjänster staden nu köper av Åda. Diskussionerna hur man ska hantera frågorna framöver går nu vidare med Åda, uppger Ingrid Zetterman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »