Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 april, 2012 - 08:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Staden kan inte beordra Sjökvarteret

Mariehamn stad har inte rätt att gå in och ge direktiv om hur Sjökvarterets styrelse ska sköta verksamheten. Det är innebörden i ett utlåtande från Patent- och registerstyrelsen. I sitt utlåtande skriver man bland annat att koncerndirektiv eller andra instruktioner till stiftelsen eller dess ledning som är lag- eller regelstridiga inte kan efterföljas. Det är stiftelsens styrelse som har det juridiska ansvaret att sköta stiftelsens ärenden med iakttagande av lag och stiftelsens stadgar. Det är Sjökvarterets styrelsemedlem Jerker Örjans som bett om ett utlåtande av Patent- och registerstyrelsen med anledning av Mariehamns stads direktiv om att sjökvarterets styrelse snabbt ska fatta beslut om en tomt åt Maria Karlströms företag Gullviva.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »