Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 maj, 2011 - 08:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Städare ska utbildas

En ny städarutbildning börjar på Åland i mitten av maj. Bakom satsningen står AMS, och Naturbruksskolans rektor Bodil Regårdh har fått i uppdrag att sjösätta utbildningen som köps in av yrkesakademin i Österbotten. Kursen varar i 40 veckor och baserar sig på en fastställd läroplan för finsk yrkesutbildning. I skolbänken sitter de studerande bara 15 veckor, de resterande 25 veckorna är de ute på arbetsplatser med en handledare. Utöver grunderna i städning finns flera valfria delar i utbildningen som exempelvis måltidsservice, service i entréhallar och i samband med möten samt fastighetsskötsel. Det finns också möjlighet att lära sig hur man starta eget. Tidigare har man haft olika läroavtalsutbildningar på Åland, men det här är första gången man har den här typen av yrkesutbildning. Och Bodil Regårdh tror att möjligheterna att få jobb är stora för dem som gått städarutbildningen. Sista ansökningsdag är 5 maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »