Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 november, 2011 - 08:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Spelregler för e-post och internet

Datainspektionen på Åland har tagit fram ett informationsblad för att underlätta för myndigheterna och deras anställda när det gäller användning av e-post och internet på jobbet. Som regel gäller att arbetsgivaren endast får behandla sådana personuppgifter som har anknytning till arbetsgivarens och arbetstagarens rättigheter och skyldigheter. Lagstiftningen på detta område innehåller också spelregler om användning av elektronisk övervakning av arbetstagare. På Åland övervakas dessa frågor av Arbetar- skyddsmyndigheten, Kommunikationsverket och Datainspektionen -Vi har fått många frågor om detta och därför valde vi att ta fram ett informationsmaterial som kan laddas ned från vår hemsida. Det säger Susanne Björkholm som är chef för Datainspektionen på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »