Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 juli, 2012 - 13:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Sotningsväsendet ses över

När den nya räddningslagen trädde i kraft år 2007 övergick ansvaret för att det sker regelbunden sotning till fastighetsägarna, men den lösningen har inte fungerat tillfredsställande. Därför har landskapsregeringen tillsatt en arbetsgrupp som ska se över sotningsväsendet på Åland. Ett problem med dagens system är att det kan gå alldeles för länge mellan sotningstillfällena eftersom sotarna vill boka in flera kunder innan de åker i väg till ett visst område. -Tidigare var det sotarna som meddelade fastighetsägare när det var dags för sotning, och det är en mycket säkrare lösning. Nu glömmer många fastighetsägare att beställa sotning, vilket ökar risken för bränder, säger Mariehamns stads räddningschef Leif Ahlqvist, som ingår i arbetsgruppen som ska se över sotningsväsendet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »