Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 november, 2020 - 13:33Uppdaterad: tisdag, 24 november, 2020 - 17:03

Sökte 22.000 euro i ersättning för gardiner

En man stod åtalad för försök till grovt bedrägeri i Ålands tingsrätt i dag. Mannen hade ansökt om ersättning från två olika försäkringsbolag för sex stycken gardiner som brunnit.

Mannen hade uppgivit värdet på gardinerna till sammanlagt 11.000 euro. Åklagaren Peter Rikberg sade att mannen sökt ersättning för sammanlagt 22.000 euro för gardiner värda 500 euro och att om mannen lyckats med ersättningsansökningarna hade han gjort en avsevärd vinst. Mannen var inte själv på plats men i förundersökningen hade han först sagt att han inte vet varför han hade två skilda försäkringar för samma sak. Senare har han medgett att han visste om dubbelförsäkringen. Mannen menade att det var ett missförstånd och språkförbistring och att den valuta han angett inte var euro. Omräknat till euro motsvarar hans summor ett värde på 500 euro menade han. I bevisningen mot mannen finns bland annat ansökningsblanketten där han kryssat i att han inte har försäkring i annat bolag för samma sak. Straffet kan bli böter eller högst nio månader fängelse.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »