Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 juli, 2012 - 13:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Snipäventyret väljer naturhamnar

Snipäventyret kallas det traditionella evenemang där trämotorbåtar gör gemensam färd i Ålands skärgård med strandhugg på intressanta platser. I år väljer Snipäventyret att bara att övernatta i naturhamnar. -Det blir bättre sammanhållning då och alla får plats, säger Kim Palén som är ordförande i föreningen Ålands Trämotorbåtar. Innan de ger sig ut har de pratat med alla mark- och vattenägare. De brukar oftast vara positiva, den enda gång man fått nej till att ankra var i ett naturreservat som ägdes av landskapet. -Det var så fint där så vi var tvungna att fråga trots att vi visste att det var förbjudet, säger Kim Palén. Han tror att anledningen till att markägarna är positiva till Snipäventyret är att man aldrig lämnar något avfall efter sig. Med sig på resan har snipsällskapet bland annat en portabel toalett som man gräver hål för.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »