Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 januari, 2024 - 11:06Uppdaterad: torsdag, 11 januari, 2024 - 12:38
  • Isen ligger på Slemmern. Foto: ÅRTV

Slemmerntippningen inleds redan i dag

Slemmerntippningen inleds redan i dag torsdag den 11 januari trots att isen fortfarande växer i tjocklek, det meddelar Lions Club Mariehamn i ett pressmeddelande. 

– Det är erfarenheten av dåliga isvintrar de senaste fem åren, då vi knappt hunnit komma igång med tippningen förrän vi varit tvungna att avsluta eller att det inte alls blivit någon tävling, som gör att vi vill ge våra tippare en tidig start med möjligheter att ändra sig och tippa på nytt, skriver isamiral Kjell Clemes i pressmeddelandet. 

Slemmerntippningen har arrangerats av Lions Club Mariehamn sedan 1958 och tippningen genomförs nu för 59:e gången. Sju år har det inte blivit någon Slemmerntippning på grund av isläget.  

Lionsmedlemmarna har tilldelats tippningslistor och inlett försäljningsarbetet. Det kommer att finnas tippningslistor på banker, i butiker, på servicestationer och olika företag i Mariehamn. 
De insamlade medlen går oavkortat till Lions Club Mariehamns hjälpverksamhet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »