Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 augusti, 2018 - 07:07Uppdaterad: tisdag, 7 augusti, 2018 - 07:24
  • Finansminister Petteri Orpo leder arbetet med beredning av riksbudgeten. Fotot taget av Ulf Weman i samband med ett möte med lantrådet Katrin Sjögren.

Skatter och miljö i riksbudget

Det skulle vara lämpligare att beskatta konsumtion och annat som är skadligt för miljön än att sänka skatter. Det anser finansminister Petteri Orpo inför beredningen av nästa års riksbudget.

 Enligt uppgifter på svenska Yles hemsida inleds den så kallade budgetmanglingen i dag med målet att kunna presentera ett förslag till statsbudget den 17 september. Inför budgetbehandlingen lovar miljöminister Kimmo Tiilikainen, centern, presentera ett effektiviserat vattenskyddsprogram. Enligt uppgifter i Hufvudstadsbladet i dag vill Tiilikainen hitta nya och större områden där man med gips, strukturkalk och fiberslam kan hindra fosfor och andra näringsämnen att nå havet.

-I de omfattande försök vi gjort kan vi se att gipsbehandling, strukturkalk och fiberslam minskar utsläppen med femtion procent, säger Tiilikainen som anser att Finland kunde vara en modell för hur man effektivt reducerar diversifierade utsläpp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »