Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 januari, 2012 - 06:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Skarvenmöte i H:fors idag-<br>"knappast direkt avgörande av tvisten"

Eftersom parterna i Skarventvisten inte kan komma överens på hemmaplan träffas de i dag i Helsingfors. Efter tre veckors stiltje tyckte riksförlikningsman Esa Lonka att det var dags att kalla landskapsregeringen och Sjömansunionen till ett möte på hans kontor.-Det blir ett första möte för att gå igenom läget, men det blir knappast något direkt avgörande av tvisten. Det säger trafikavdelningens chef Niklas Karlman som åker till Helsingfors med rederichef Kaj Jansson. För drygt ett halft år sen var Esa Lonka också inkopplad i en tvist om arbetstider och avtal på skärgårdsfärjorna. Då var det befälen som varslade om strejk inför midsommar. Den tvisten om arbetsscheman väntar ännu på avgörande i arbetsdomstolen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »