Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 juli, 2012 - 19:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Skärgårdsfärjor kör<br>med halvfulla bildäck

Skärgårdsfärjor som enligt Ålandstrafiken är fullbokade kan i praktiken köra med halvtomt bildäck. Det fick Sigmar Bergman och hans fem vänner erfara i helgen. De skulle ta cykeln från Hummelvik till Kumlinge, men enligt Ålandstrafiken var färjan fullbokad. Istället försökte sällskapet boka tvärgående linjen från Långnäs. – Det var fullbokat, men de bokade 6 cyklar ändå. Vi skulle kunna chansa att åka ner men det var ingen garanti att cyklarna skulle komma med. När vi kom ombord var färjan bara halvfull, säger Sigmar Bergman.Även returen på söndagen var fullbokad. Men även där visade det sig finnas gott om plats. Katarina Norrgård på Ålandstrafiken bekräftar att turerna var fullbokade enligt deras bokningssystem. – Utöver det så finns alltid skärgårdsplatser som bokas via färjan så när kunderna ringer vet vi inte hur det ser ut med dem. Överlag vill jag inte uppmana mina anställda att överboka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »