Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 oktober, 2012 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Sjukkostnadsavdraget blir kvar

Sjukkostnadsavdraget blir kvar. Det beskedet gav i dag landskapsregeringen, som nu är i slutspurten med nästa års budgetförslag. Tidigare har det höjts kritiska röster, särskilt från lantrådet Camilla Gunells parti, socialdemokraterna, mot att slopa sjukkostnadsavdraget. - Det har inte varit ett populärt förslag i något parti, och nu har vi hittat andra inbesparingar istället, säger Camilla Gunell. Men sjukkostnadsavdraget försämras redan nästa år med 50 procent för de med högre inkomst. Låginkomsttagarna, de med en nettolön som är högst 15.000 euro efter avdrag, får behålla sjukkostnadsavdraget fullt ut. Men redan nästa år skall landskapsregeringen se över vilka sjukkostnader som skall godkänns i fortsättningen. Det blir begränsningar mot systemet i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »