Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 februari, 2024 - 11:49Uppdaterad: fredag, 16 februari, 2024 - 17:14

Sjömansunionen om strejkvarslet: “Ett svar på hur politikerna skött privatiseringen”

Kenneth Bondas, ordförande för Sjömansunionen, förvånas över att Nordic Jetlines direktör Oskar Berndtsson anklagar fackförbunden för att ljuga. 

– Jaha, det var ett konstig uttalande. Att bli beskyllda för att ljuga i den här situationen. När kollektivavtalen går ut så ber fackföreningarna om förhandlingar och normalt så kommer arbetsgivaren med. Gör de inte det får vi fortsätta förhandling hos förlikningsmannen, säger han. 

Bondas menar att hela situationen är ovanlig och en följd av privatiseringarna i trafiken på Åland. 

– Det är oacceptabelt att man har en arbetsgivare som inte sköter sina arbetsgivaruppgifter. Det är ett svar på hur politikerna skött privatiseringen. Detta är frukterna man bär av privatiseringarna i Ålands skärgårdstrafik, att allt är upp och ner just nu, säger Kenneth Bondas. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »