Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 28 februari, 2013 - 07:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Sjökvarteret kommersialiseras

Den omdiskuterade kommersialiseringen av Sjökvarteret i Mariehamn har fortsatt under hösten och vintern, men speciellt långt har man inte kommit. Stiftelsen som driver Sjökvarteret har sett över kostnader för exempelvis el och vatten för att se var man kan spara pengar. Kommersialiseringen görs för att sjökvarteret ska bli mindre beroende av bidrag, och kunna finansiera sig själv. Sedan maj i fjol har man en verksamhetsledare på bara 60 procent vilket gör att man inte hunnit komma så långt med kommersialiseringen anser stiftelsens ordförande Claes Öfverström. -Verksamhetsledaren har fullt upp med sina uppgifter, och när tjänsten är på 60 procent hinner man inte med visioner och liknande. Visst har styrelsen sitt ansvar, men vi skulle behöva en full tjänst för att hinna med allt, säger Claes Öfverström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »