Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 april, 2011 - 12:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Sjöfartsmuseets k-märkning räddad

K-märkningen av Ålands sjöfartsmuseum hotas inte. Landskapsregeringen beslöt nämligen i dag att förstärkningen av golvet i museets galleria ska göras så att det gamla bjälklagret inte påverkas. Den här lösningen betyder att man lägger en specialbetong på det gamla golvet som gör att golvet förstärks. Det kostar 120.000 euro och är betydligt dyrare än den andra varianten som diskuterats, att fem nya balkar sätts in under det nuvarande bjälklagret. Den lösningen skulle bara ha kostat 48.000 euro, men den skulle ha varit i strid med bygglovet och dessutom hade museets k-märkning äventyrats. Eftersom det handlar om en åtgärd i den gamla delen av sjöfartsmuseet får den fastighetsägaren, Ålands Nautical Club, stå för en del av merkostnaden. Sjöfartmuseet ska vara färdigbyggt sent i höst och officiell invigning blir det om cirka ett år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »