Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 mars, 2023 - 14:23Uppdaterad: tisdag, 7 mars, 2023 - 14:24

Ett sista försök med självstyrelselagen innan mandatperiodens slut

Nu görs ett sista försök med självstyrelselagen.

I torsdags besökte lantrådet Veronica Thörnroos (C) Helsingfors för att träffa Ålandsminister Thomas Blomqvist (SFP) för att göra ett sista försök att komma vidare med självstyrelselagen innan mandatperiodens slut.

–Det finns fortfarande ett litet, litet tidsfönster som är öppet när det gäller att få till en gemensam arbetsgrupp med Finlands regering så att vi får självstyrelselagen att rulla vidare, säger Veronica Thörnroos.

Enligt lantrådet har Ålandsministern visat ett stort intresse för att vara en aktiv part i gruppen och mötet var konstruktivt, säger hon.

–Eftersom vi har så tight om tid så måste vi försöka vara extra kreativa. Jag har fått ett utdrag som hans tjänstemän tagit fram som han okejat politiskt. Vi ska titta på det och ta det till självstyrelsepolitiska nämnden och se om vi i sista sekunden har något vi kan arbeta vidare på, säger Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »