Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 oktober, 2012 - 06:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Segway för rörelsehindrade

Den eldrivna tvåhjulingen Segway har blivit allt populärare de senaste åren. Den används till stor del för nöjesåkning, men också av polisen och i andra professionella sammanhang. Nu finns det även en variant av Segway för rullstolsburna som heter Genny. I går premiärvisades den på Åland, och Mina Fagerlund från Finström var en av dem som passade på att provköra. -Den känns jättebra att köra, man blir så mycket mer rörlig jämfört med en vanlig rullstol, säger Mina Fagerlund. Buba Sjölund som är åländsk representant för Genny hoppas att Gennyn ska bli klassad som hjälpmedel för handikappade. -Den kostar omkring 20.000 euro i inköp och det är väldigt mycket pengar, så den behöver bli klassad som hjälpmedel för att den ska gå att sälja på Åland, säger Buba Sjölund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »