Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 juni, 2024 - 09:23Uppdaterad: fredag, 7 juni, 2024 - 12:41

School’s out bjuder på DJ-skola, korvgrillning och hinderbanor – spritfritt också för vuxna

Evenemanget School’s out som går av stapeln i kväll, fredag på Lilla holmen är kostnadsfritt – men blåstest krävs för att komma in. 

Folkhälsan är huvudarrangör och evenemanget riktar sig till ungdomar som går ut sexan, sjuan, åttan och nian, men utesluter inte äldre deltagare. 

– Det är en målgrupp vi besökt mycket i samband med kampanjen tobaksfri duo, och det är också just i den åldern man kanske börjar testa tobak och alkohol och droger, berättar Stina Lindstam, projektkoordinator på Folkhälsan. 

För att komma in på området krävs ett blåstest och 0,0 promille, men under de år School’s out har ordnats har ännu ingen ungdom fått stanna utanför. 

– Däremot har det hänt att enstaka vuxna blivit vid porten, berättar arrangörerna. 

Under evenemanget kan ungdomarna bland annat testa DJ:a med DJ Samvice, gå i uppblåsbara hinderbanor, bada eller lyssna till bandet Gimmics. Ett fyrtiotal vuxna finns på plats under kvällen, som inleds klockan 18.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »