Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 juni, 2024 - 16:17Uppdaterad: torsdag, 27 juni, 2024 - 16:18

SDP: Ingen medarbetarplats viks åt Åland

Åland får ingen medarbetarplats i SDP:s EU-stab. Det meddelar partisekreterare Mikkel Näkkäläjärvi i ett pressmeddelande. 

Nya Åland har i flera artiklar uppmärksammat oklarheterna kring huruvida ett löfte om en åländsk medarbetarplats har givits. När de åländska socialdemokraterna i april höll en presskonferens inför EU-valet så sa Camilla Gunell att det fanns en sådan överenskommelse, men SDP är alltså av en annan åsikt.  

I pressmeddelandet skriver Mikkel Näkkäläjärvi:  
“Vi önskar förtydliga att någon enskild person inte utlovats plats som medarbetare till SDP:s ledamöter i Bryssel”. 

Han skriver vidare att partiets parlamentariker nu söker medarbetare och att åländska sökande “kommer att beaktas”.

Mikkel Näkkäläjärvi skriver också att det förts diskussioner om en åländsk medarbetare och att diskussionen fortsätter på ett “konstruktivt sätt”.  
“Samarbetet med Ålands socialdemokrater fortsätter under den fem år långa mandatperioden och våra invalda i Europaparlamentet kommer att bevaka och rapportera kring frågor som berör Åland”, skriver han. 

Ålands Radio har sökt Camilla Gunell.    

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »