• Tony Karlström, vd på Alandia Försäkring. Arkivfoto: Marika Kvarnström.
Tony Karlström intervjuas av Bengt Hannus:
Publicerad: onsdag, 16 maj, 2018 - 11:48, uppdaterad: onsdag, 16 maj, 2018 - 15:00

Sammanslagning skapar stor fastighetsägare

Alandia Försäkring och Sjömanspensionskassan planerar att föra över alla sina åländska fastigheter till en gemensam fastighetsfond. Det innebär att närmare 500 hyresbostäder och 15.000 kvadratmeter affärslokaler i Mariehamn förvaltas gemensamt och sköts av ett nytt samägt bolag.

- I samband med vår omstrukturering såg vi det som naturligt att lyfta ut fastigheterna i ett separat bolag, säger vd Tony Karlström på Försäkringsaktiebolaget Alandia. Och med Sjömanspensionskassan som en annan stor aktör får vi större synergieffekt än vi kunnat skapa på egen hand.

Till en början kommer fondens värde att vara cirka 80 miljoner euro och av det kommer två tredjedelar från Alandia en tredjedel från Sjömanspensionskassan.

Ägarandelarna fördelas till en början enligt insatt kapital men Tony Karlström utesluter inte att man på sikt kan ha fler delägare.

Hyresgästerna påverkas inte i någon större omfattning och fastighetsuthyrning och -skötsel sköts fortsättningsvis av samma personer.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.