Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 maj, 2018 - 11:48Uppdaterad: onsdag, 16 maj, 2018 - 15:00
  • Tony Karlström, vd på Alandia Försäkring. Arkivfoto: Marika Kvarnström.

Sammanslagning skapar stor fastighetsägare

Alandia Försäkring och Sjömanspensionskassan planerar att föra över alla sina åländska fastigheter till en gemensam fastighetsfond. Det innebär att närmare 500 hyresbostäder och 15.000 kvadratmeter affärslokaler i Mariehamn förvaltas gemensamt och sköts av ett nytt samägt bolag.

- I samband med vår omstrukturering såg vi det som naturligt att lyfta ut fastigheterna i ett separat bolag, säger vd Tony Karlström på Försäkringsaktiebolaget Alandia. Och med Sjömanspensionskassan som en annan stor aktör får vi större synergieffekt än vi kunnat skapa på egen hand.

Till en början kommer fondens värde att vara cirka 80 miljoner euro och av det kommer två tredjedelar från Alandia en tredjedel från Sjömanspensionskassan.

Ägarandelarna fördelas till en början enligt insatt kapital men Tony Karlström utesluter inte att man på sikt kan ha fler delägare.

Hyresgästerna påverkas inte i någon större omfattning och fastighetsuthyrning och -skötsel sköts fortsättningsvis av samma personer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »