Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 april, 2013 - 16:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Så vill Kumlinge ha sjukvården

Beredskap dygnet runt för hälsovårdarna är fortsättningsvis den viktigaste frågan för Kumlinge. Det skriver kommunen i ett brev till ÅHS och till sjukvårdsansvariga ministern Carina Aaltonen. Detta efter ett möte som skärgårdskommunerna hade med ÅHS-ledningen. "Varför kan inte ÅHS satsa två eller ännu hellre 2,5 hälsovårdare på Kumlinges befolkning? ÅHS har cirka 850 anställda, och då kan det inte vara för mycket begärt med ett upplägg där skärgården skulle ha 7-10 hälsovårdare för att arbeta med grundtryggheten, den förebyggande hälsovården, skolhälsovården, mödravården etc, samt hjälpa till vid akuta fall", skriver Kumlinge kommun. En miniminivå för Kumlinges beredskap är, enligt kommunen, att det finns beredskap under kvällar och helger. "Om vi inte har det så kan inte barn och gamla att bo här, och vi kan lägga ned alla ansträngningar för att få folk att flytta hit", skriver kommunen i sitt brev till ÅHS och ministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »