Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 maj, 2013 - 07:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Så ska kunnande värderas

Valideringsprojektet är nu avslutat, det har pågått i fem år och kostat 760.000 euro och är delvis finansierat av europeiska socialfonden. Validering är erkännande av kunnande. Det som människor lärt sig på olika vägar kan genom validering dokumenteras och på det sättet hjälpa till att få en vidareutbildning och i förlängningen ett arbete. En väg in i valideringssystemet är vuxenstudier på gymnasienivå, sedan finns det även förslag på att inflyttade ska valideras för att lättare kunna hitta ett jobb som motsvarar de kvalifikationer som de har. Utbildningsminister Johan Ehn ska nu få den avslutande rapporten presenterad för sig. Sedan blir det en budgetfråga om huruvida valideringssystemet kan tas i bruk, men Johan Ehn anser att validering är viktigt för att säkra arbetskraft i framtiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »