Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 april, 2012 - 08:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Så fördelas Ålands befolkning

I 89 av landsbygdens byar ökade i fjol befolkningen medan den i 56 byar minskade och i 40 var oförändrad. Det visar uppgifter från ÅSUB över invånarantalet i Ålands byar och stadsdelar. Öster- och Vesterkalmare fortsatte att öka och hade 2011 en tillväxt på runt 20 personer vardera. Vesterkalmare har nu över 400 invånare och närmar sig positionen som Jomalas största by, en ställning som nu innehas av Prästgården. Av de tre större stadsområdena hade Norra staden en ökning på 91 personer och Innerstaden en ökning med 36, medan folkmängden i stadens södra delar minskade med 29 personer. Skärgården hade en negativ befolkningsutveckling 2011, men trots det ökade invånarantalet i 17 skärgårdsbyar. Störst var ökningen i Kumlinge by och Sonboda med ökning med nio respektive sex personer. I 27 byar i skärgården minskade befolkningen. Störst var nedgången i Sottunga, minus 15.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »